Okres obowiązywania: 30.12.2024r.-01.01.2025r.
W pakiecie:
- 2 noclegi w komfortowym pokoju
- bezpłatny monitorowany parking
Oraz:
Poniedziałek, 30 grudnia 2024
- doba hotelowa od godziny 15:00
- 17:00-20:00 powitanie obiadokolacją w formie bufetu
- 20:00 ognisko z pochodniami na plaży z grzańcem oraz pieczeniem kiełbasek
Wtorek, 31 grudnia 2024 SYLWESTER
- 8:00-10:00 śniadanie w formie bufetu w Restauracji Karczma Młyn
- od 10:00 dostęp do Strefy Wellness (jacuzzi, sauna sucha, łaźnia parowa) oraz strefy gier i zabaw w Karczmie Młyn (billard, tenis stołowy, XBOX, sala zabaw dla dzieci)
- 13:00- 16:00 obiad w formie bufetu
- 20:00-3:00 huczny Sylwester
Środa, 1 stycznia 2025 NOWY ROK
- 9:00-11:00 uroczyste śniadanie w formie bogatego bufetu
- od 10:00 dostęp do Strefy Wellness (jacuzzi, sauna sucha, łaźnia parowa) oraz strefy gier i zabaw w Karczmie Młyn (billard, tenis stołowy, XBOX, sala zabaw dla dzieci)
- możliwość przedłużenia doby hotelowej do godziny 15:00 po potwierdzeniu z recepcją
Wieczór sylwestrowy według harmonogramu:
- zabawa sylwestrowa z DJ
- uroczysta kolacja (przystawka, zupa, danie główne)
- bufet zimnych przekąsek
- bufet kawowy z różnorodnymi słodkościami
- bufet alkoholowy BEZ LIMITU (m.in. piwo, wódka, whisky, wino, napoje bezalkoholowe)
- toast noworoczny z kieliszkiem Prosecco
- noworoczne fajerwerki
Menu Sylwestrowe:
Przystawka: Mus z pstrąga i łososia z liśćmi świeżego szpinaku, z kawiorem i odrobiną sosu z gorzkiej czekolady i cherry
Zupa: Aksamitny krem z batatów i pieczonego czosnku z wędzonym łososiem
Danie główne: Konfitowane udko z kaczki na musie z pasternaka, podane ziemniaczanym gratin, karmelizowanymi buraczkami i sosem cassis
Bufet zimnych przekąsek:
- Mini tostadas z tuńczykiem
- Tatar wołowy z marynowanymi warzywami
- Mus z wątróbki drobiowej i porto, podany z karmelizowaną cebulką, prażonymi orzechami na grzankach
- Galantyna z kaczki z bakaliami
- Pstrąg marynowany w białym winie, czerwonej cebuli i zielonym pieprzu
- Koreczki z cukinią, wędzonym pstrągiem i serkiem smakowym
- Śledź w słodko-kwaśnym sosie z chilli
- Sałatka z batatów z wędzonym pstrągiem, prażoną cebulką, ogórkiem konserwowym i sosem koktajlowym
- Sałatka z marynowanym kurczakiem i dipem czosnkowym
- Warzywa marynowane
- Pieczywo bankietowe wraz ze smarowidłami
- Sosy i dipy
Bufet napojów:
- soki owocowe
- napoje gazowane
- kawa
- herbata
- woda
Bufet słodkości:
- ciasta i desery od Młynarki
- świeże owoce
Serwowany tort noworoczny
Atrakcja Szefa Kuchni: serwowany udziec pieczony z prosiaka, podany z kapustą zasmażaną, kluskami śląskimi i sosem
Po północy: Barszcz czerwony z pasztecikiem
*Hotel zastrzega sobie prawo do zmiany programu, co nie stanowi podstawy do reklamacji
**podczas meldowania w Hotelu***Dworek Wapionka każdy Gość otrzymuje - na nadgarstek - specjalną opaskę hotelową, uprawniającą do bezpłatnego korzystania ze wszystkich atrakcji Hotelu